Mari Artişti de Arta Contemporana din Grecia sunt prezenţi pentru prima data în Bucuresti

Vernisajul: Joi, 26 Martie 2009, 18.30
Melenia Art Gallery, str.Covaci nr.12,Centrul Istoric, Bucuresti.

Melenia Art Gallery are placerea de a gazdui în Bucuresti, joi, 26 martie 2009, lucrarile artistilor: Kostas Tsoklis, Afrodite Liti, Michali Manoussaki si Venia Bexrakis.
Kostas Tsoklis, este considerat «artistul total al Greciei» inca din perioada anilor ’50. Este un artist ale carui lucrari imprima intotdeauna cursul, actiunea, gandurile, sentimentele si poezia sa. Cautarea constanta si experimentele sunt elementele care domina lucrarile sale. Pe durata acestor ani drumul operei sale ridica intrebari radicale si dovedeste o noua constiinta artistica care corespunde totalmente cu epoca noastra.
Afrodite Liti, sculptorita cunoscuta pe plan international, abordeaza in opera sa teme ca nasterea, cresterea, fertilitatea si renasterea, avand subiecte ca “Fericirea impartirii roadelor”, “De la cultura la natura”, “Congresul pasarilor si fructelor”. Referitor la sculptura si la bijuteriile sale originale, fara a tine cont de material si dimensiune, acestea constitue o expresie artistica nu numai o arta practica; in perioada 2001-2002, Afrodite Liti creaza sculpturi sub forma de inel, supradimensionate, care denota o sensibilitate aparte.
Michalis Manoussakis, valoros artist grec, spune prin opera sa povesti cu forme, culori si materiale, povesti care lasa intotdeauna un semn de intrebare si o urma de mister. El analizeaza relatia dintre individ si lumea reala, dar si cu spatiul sau psihologic, relatia cu celelate persoane, relatia sa cu persoane de sex opus si cu timpul care trece pe langa noi si isi lasa urmele. M. Manoussakis asterne corpul uman pe o suprafata lemnoasa, imbogatit cu multa culoare si carbune.
Venia Bechrakis, tanara si talentata speranta a artei grecesti, recunoscuta pe plan international, combina imagini din spatiul public si privat si urmareste sa creeze un nou spatiu comun in care expune stereotipii feminine cum ar fi calcatul hainelor in fata Parlamentului Grec. Pe de o parte, Becharkis anuleaza substanta fotografiei cu scopul de a capta realitatea astfel incat sa poata functiona in schimb la nivelul fictionalitatii. In acelasi timp, aceasta fictiune fotografica in ultima instanta abordeaza situatii in care femeile se regasesc in ipostaze ale existentei lor zilnice sub forma unor obiecte in spatii private sau publice.

Durata expozitiei: 26 martie - 30 aprilie 2009