Balkanic Art Inspirations

Vernisajul: Joi 19 Noiembrie 2009, ora 19:00
Muzeul National Cotroceni, Bucuresti


Melenia Art Gallery, Muzeul National Cotroceni si Alpha Bank Romania prezinta joi, 19 noiembrie 2009, orele 19.00, Expozitia Interbalcanica de arta.

Prin participarea la aceasta expozitie, artisti din Romania, Grecia, Serbia, Albania si Bulgaria vor avea oportunitatea de a colabora si impartasi viziuni si similaritati culturale.

Expozitia Interbalcanica ofera un cadru propice pentru schimbul de opinii, de surse de inspiratie, dar si pentru trasarea ultimelor tendintele in arta contemporana. Mai mult, lucrarile artistilor participanti exprima realitatile din Balcani si sustin identitatea locurilor, prin prezentarea radacinilor comune si a diversitatii regiunii.

Artistii participanti sunt: Maia Oprea, Laurentiu Midvichi si Simona Antoniu din Romania, Harris Kondosphyris si Nansy Fotopoulou din Grecia, Shefket Advush Emini din Albania, Jovana Komnenic din Serbia si Snejana Simeonova din Bulgaria.

Durata expozitiei: 19 Noiembrie – 15 Ianuarie 2009
Muzeul National Cotroceni, Bd. Geniului Nr.1, 060116, Bucuresti.


Galeria de arta Melenia este prima Galerie de Arta Greceasca din Bucuresti. Obiectivul sau este de a prezenta cele mai valoroase opere de arta contemporane, din Grecia, dar si din alte tari.


Alpha Bank Romania, ce face parte din grupul financiar elen Alpha Bank Group, împlineşte, în anul 2009, 15 ani de activitate pe piaţa din Romania. În toată această perioadă instituţia s-a dezvoltat organic, având în prezent o reţea echilibrată, formată din 200 de unităţi şi peste 2.500 de angajaţi. Alpha Bank Romania este una dintre cele mai importante subsidiare ale Grupului Alpha Bank, care mai este prezent şi în Albania, Bulgaria, Cipru, FYROM, Serbia, Ucraina şi Marea Britanie. www.alphabank.ro

Muzeul National Cotroceni este una dintre cele mai reprezentative institutii de cultura din Romania. Alaturi de spatiile muzeale, deschise permanent publicului, Muzeul gazduieste si expozitii si evenimente periodice, venind in sprijinul artei si culturii. www.muzeulcotroceni.ro