Eco-Art Exhibition
Eco-Art Exhibition


Vernisaj – Marţi 9 Octombrie 2012, ora 18:00
Grădina Botanică, Bucureşti.

Melenia Art Gallery, Alpha Bank Romania şi Grădina Botanică “Dimitrie Brandza” din Bucureşti, prezintă pe 9 octombrie 2012, ora 18:00, expoziţia intitulată “Eco-Art Exhibition”.

Expoziţia reliefează maniera originală de abordare a unor teme ecologice a patru artişti români: Maia Oprea, Mirela Iordache, Marius Burhan şi Mircea Nechita. Ei îşi vor prezenta lucrările de pictură şi sculptură în oaza urbană a Grădinii Botanice Bucureşti.

De ani buni activitatea oricarui artist în societatea contemporană capătă din ce în ce mai mult o dimensiune ecologică, manifestând totodată preocupare pentru relaţia cu mediul înconjurator. Inevitabil, arta dobândeşte constant inspiraţie din fenomenul vieţii pe pământ, iar acest fapt constituie în cazul nostru chiar paleta artistului. Se întamplă foarte des ca artiştii, prin sensibilitatea caracteristică, să capete rolul de activişti în conştientizarea crizei consumului de energie şi să sugereze posibile soluţii.

Misiunea acestei expoziţii este de a oferi oportunitatea sensibilizării publicului prin intermediul conţinutului artistic, cu privire la sursele regenerabile de energie şi în aceeaşi măsură, de a-i reuni pe cei preocupaţi de posibilităţile de a regândi producţia şi consumul de energie, promovand respectul pentru natura, pentru un stil de viata sanatos, echilibrat, in armonie cu mediul inconjurator si cu noi insine.

Durata expozitiei: 9-19 Octombrie 2012, orele 10-19
Grădina Botanică “Dimitrie Brandza”, Centrul de Educaţie Ecologică
Şos. Cotroceni nr.32, Bucureşti