Eco-Art Exhibition
Expoziţia artistului plastic Mircea Nechita la Muzeul Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu–Quintus  Ploieşti


Vernisajul - Vineri, 17 Mai 2013, ora 17.00

Muzeul Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu–Quintus şi Melenia Art Gallery în colaborare cu Uniunea Elenă din România prezintă, vineri 17 Mai 2013, creaţia artistului plastic român, Mircea Nechita.

Conceptul expoziţiei este bazat pe complementaritatea între formă şi culoare, pe varietatea stilurilor artistice pe care artistul le prezintă şi, în acelaşi timp, pe experienţa, inspiraţia, modernitatea şi talentul creatorului.

Expoziţia de la Ploieşti prezintă lucrări reprezentative de pictură, grafică de şevalet şi gravură, atent selecţionate.

Durata expoziţiei: 17 - 28 mai 2013

Melenia Art Gallery
este prima galerie internaţională de artă din Bucureşti, deschisă în Ianuarie 2009. Proprietarii Melenia Art Gallery sunt Eleni Skiadopoulou şi Melina Krokou. Originea greacă a acestora le-a însufleţit să expună pentru început artişti greci. Obiectivul lor însă, este prezentarea nu numai a artiştilor greci, ci şi a artiştilor internaţionali de artă contemporană ce merită aprecierea publicului. Demersul Melenia Art Gallery este acela de a prezenta artişti de valoare şi de a le oferi acestora oportunitatea de a-şi prezenta căutările, sursele de inspiraţie şi tendintele în contextul artei contemporane. Galeria a dezvoltat parteneriate si colaborari cu muzee si centre culturale din Romania si Grecia si a participat la conferinţe internaţionale pe teme artistice.