Nocturne - Marius Burhan

Vernisajul expoziției de artă contemporană „România-Cipru-Grecia” a Muzeului Dr. Nicolae Minovici în ziua de joi, 19 octombrie, ora 19.30.

Muzeul Municipiului București și Melenia Art Gallery vă invită la vernisajul expoziției de artă contemporană „România-Cipru-Grecia”, desfășurat în Sala de Conferințe a Muzeului Dr. Nicolae Minovici în ziua de joi, 19 octombrie, ora 19.30.

Expoziția este deschisă la în Sala de Conferințe a Muzeului Dr. Nicolae Minovici, în perioada 19 octombrie – 29 octombrie 2017.

Scopul acestei expoziții este promovarea temelor și mentalităților comune dintre România, Grecia și Cipru, prin coexistenta unor artiști tineri și talentați din cele trei țări. Expoziția va oferi oportunitatea de a face schimb de opinii, studii, inspirații și tendințe legate de arta contemporană.

Expoziția va prezenta o nouă perspectiva asupra artei contemporane prin prisma lucrărilor de artă realizate de tinerii artiști. Vizitatorii vor putea observa influența internațională care a modelat acesti artiști și vor putea găsi un trecut sau un viitor comun pentru arta lor.

Acest eveniment cultural va încerca să aducă publicului arta contemporană din România, Grecia și Cipru și să consolideze legăturile și cooperarea dintre artiștii lor. Evenimentul de la București va avea loc sub egida Ambasadelor Greciei și Ciprului în România, precum și Fundația Culturală Greacă. Evenimentul va fi acompaniat de muzica faimosului saxofonist Louis Palomino.

Comentariile critice ale operelor de artă au fost scrise de Lambrini Benatsi - doctor în Istoria artei, Universitatea din Ioannina, Grecia, MA în Istoria artei, Universitatea din Essex, U.K.

Artiști
România: Mircea Nechita, Mirela Iordache, Delia Lungan, Maia Stefana Oprea.
Cipru: Nikolas Antoniou, Evgenia Vasiloude, Silia Philippou.
Grecia: Christos Efstathiou, Nadia Rapti, Aris Stoidis, Zoe Pane, Evangelia Taka, Stefanos Souvatzoglou.

Durata expoziției: 19 - 29 Octobre 2017


Melenia Art Gallery este prima Galerie de Arta Greceasca la București. Obiectivul sau este prezentarea unor artisti de arta contemporana care merita vazuti. Melenia Art Gallery gazduiește cursuri de arta si ateliere de lucru in incercarea de a sustine comunitatea iubitorilor de arta.