Deschiderea primei galerii grecesti de arta din Bucuresti cu lucrarile lui Georgios Sekofski

Deschiderea: Miercuri, 28 Ianuarie 2008, orele 18:30. Melenia Art Gallery, Str. Covaci nr.12, Centrul Istoric, Bucuresti.

Melenia Art Gallery isi incepe activitatea in Bucuresti si expune, miercuri, 28 ianuarie 2009, lucrarile artistului grec Georgios Sekofski, cu titlul “Impotriva negrului total”. Tema expozitiei este dominata de culoare si desen, ceea ce imprima sensibilitatea si cultura artistului, si il ajuta sa se exprime mai bine pe sine, dar, totodata il lasa pe spectator sa comunice mai profund cu artistul, sa ajunga sa-l cunoasca prin lucrarile sale.
Culoarea in picturile lui Georgios Sekofski, dupa spusele profesorul sau, domnul P. Gravalos, este reprezentativa cu un substrat unic, transmitand un mesaj specific trairilor sale: ne face sa gandim, sa ne intrebam, sa comparam si sa ne ingrijoram. Cromatica in peisajele lui Georgios Sekofski vrea sa ne spuna, atragandu-ne privirea, si trasmitandu-ne un mesaj: «Vezi ce a fost, vezi ce exista, si tine-l in viata».
Georgios Sekofski cauta adevarul, atat in picturile lui cat si in ale celorlalti. ‘‘Cautand adevarul, noi rezistam urateniei ce ne inconjoara, optic si acustic, si ameninta frumosul si totodata viata noastra. Taind sau arzand un copac, arata ca si cand ai fi omorata o persoana, asta-i adevarul. Vreau sa reamintesc prin lucrarile mele, privitorului ca frumusetea exista cu siguranta langa noi, atata timp cat o gasim, o vedem si o protejam. Trebuie sa speram din nou, impotriva spiritului actual, ce incearca sa ne convinga ca deja s-a pierdut.’’

Perioada expozitiei : 28 Ianuarie-28 Februarie 2009
Orar : Marti - Vineri 12:00-19:00 & Sambata 11:00–15:00.
Duminica si Luni inchis.